Program 2017

Ginfest nabízí jedinečný zážitek pro všechny vaše smysly. Můžete se těšit na semináře a workshopy od předních českých barmanů a odborníků. Na placený seminář 1000 a jedna chuť ginu je nutné zakoupit samostatnou vstupenku, ostatní semináře jsou zdarma do naplnění kapacity.

15:00 – 15:30  Atypické botanicals aneb Co vše může být v ginu? / Martin Žufánek

Gin by nebyl ginem, kdyby se do něj nepřidalo velké množství dalších bylin, které určují jeho specifickou chuť. Některé značky své botanicals hrdě přiznávají, jiné si je pečlivě střeží. Ty nejznámější z nich však známe. Jalovec, citrusová kůra, andělika, rozmarýn. Dnešní doba však přeje experimentům, v ginech tak nalézáme nové a netypické botanicals. Které? Dozvíte se na semináři.

 

16:00 – 16:30  Není gin jako gin / Kateřina Kluchová

Nejen botanicals určují výslednou chuť ginu, ale také jeho základ. Z ginu s obilným, vinným či jablečným základem získáte pokaždé jiný chuťový profil. Bylo by tedy nesprávné tyto giny mezi sebou srovnávat, neboť je každý již z podstaty naprosto odlišný. Na semináři o ginových bázích si tyto rozdíly ukážeme.

 

17:00 – 17:30  Perfektní G & T je věda / Jakub Vinš

Ale my vám s tím pomůžeme! Na semináři vysvětlíme, jaké giny párovat s jakými toniky a jakou garnish použít na podporu chuti toho nejlepšího ginu s tonikem, jaký jste kdy pili. Protože ne každý tonik lze smísit s kterýmkoli ginem a naopak. Samozřejmě, gin & tonic chutná v jakékoli kombinaci, ale my víme, jak jej udělat perfektní!

 

18:00 – 18:30  Barlife Akademie: Klasika ve stylu jalovce / Tomáš Kučera

Ginová vlna nás v posledních letech všechny spláchla. Co jí ale předcházelo? Jaká je historie ginu? Proč je tolik spojován s Anglií, když pochází z Holandska? Proč byl gin stejně drahý jako pivo? Jak se vyvíjela jeho výroba až do dnešních dní? A jde opravdu o nejoblíbenější nápoj britské královny? Na to vše vám chceme odpovědět.

 

19:00 – 19:45  1000 a jedna chuť ginu - řízená degustace / PLACENÝ SEMINÁŘ / Tomáš Kučera

Poznejte celé spektrum chutí a vůní ginu. V průběhu řízené degustace ochutnáte šest vzorků, které vám odhalí, jak pestře pojatý může gin být. Připraveny pro vás jsou tradiční druhy i perličky mezi giny. Degustací vás provede jeden z předních českých barmanů Tomáš Kučera, který ke každému z degustovaných vzorků sdělí zajímavé informace a hlavně vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými giny.

Řízená degustace proběhne 25. února v rámci Ginfestu od 19:00. Pozor! Na placený seminář je nutné zakoupit samostatnou vstupenku. Kapacita je pouze pro 20 osob, tak neváhejte!

KOUPIT VSTUPENKU